Publicat el 20 de juny del 2010

La responsabilitat dels directius


 Títol:   “La responsabilitat dels directius”

Data:   21 de juny de 2010  Escoltar el programa
Contingut:   Una de les figures que emergeixen en l'escenari convuls que vivim són els directius de les empreses.

Per una banda se’ls acusa, sobretot posant exemples d’alguna empresa americana, de buscar només el seu benefici propi, aplicant polítiques d’alt risc per a l’empresa i els seus treballadors i accionistes a canvi d’obtenir brillants resultats a curt termini, que tenen un clar reflex en el seu sou variable. O també se’ls acusa, ja en casos mes concrets a casa nostra, de no saber-se estrènyer el cinturó i mentre demanen a tot el seu entorn sacrificis, ells es s’assignen generosos plans de jubilació.

Ara bé, també es reconeix que sense uns bons equips directius  les empreses no funcionen i en darrer terme és el propi país el que en surt perjudicat.

Quin és doncs el paper que ha de jugar el directiu? És responsable només davant del consell d’administració que l’ha nomenat? El seu paper és fer de gestor intentant obtenir els millors resultats possibles? O ha d'aportar algun plus més en la seva activitat?

Entrevista:
  • Pere Monràs Vinyes. Llicenciat en Medicina i Cirurgia (Universitat Autònoma de Barcelona) i Màster en Desenvolupament Organitzacional (Growing Resources Institut, University of Tel Aviv, Israel).És Vicepresident executiu de la Fundació privada Cercle per al Coneixement. .
Tertúlia:
  • Lluís Llibre Codina. Llicenciat en Psicologia de les Empreses i les Organitzacions per la Universitat de Barcelona i PDD a l'IESE i a INSEAD (París)
  • Jordi Masides Serracant. Doctor en Enginyeria Química.Director General de Kemira Iberica S.A.
  • Miquel Vidal,  profesional del món de la empresa des fa 22 anys. Actualment treballa en consultoría estratégica en el ámbit de la Sostenibilitat.
I els espais habituals  5 cèntims de valors, una reflexió amb Esteve Pujol, i 5 cèntims de xarxa, una selecció de webs sobre el tema que tractarem, a càrrec de Claudi Cervelló.

Direcció i presentació: Carla Gràcia Mercadé.  

Dins del CEES, aquest programa ha estat produït per Jordi Sala i coordinat per Ignasi Farreres.