Publicat el 7 de juliol del 2010

Pros i contres dels diners

Títol:   “Pros i contres dels diners”

Data:   12 de juliol de 2010  



Escoltar el programa




Contingut:   Els diners no fan la felicitat, diu la dita popular.. i la sornegueria hi afegeix ‘però hi ajuden!’. En tot cas, ens solem acomiadar amb un franc i expressiu “salut i peles” perquè diner crida diner i qui en té sopa dos cops.

Però, ¿què son els diners? Només una moneda per intercanviar productes? Són l’expressió del valor que acordem conjuntament a un bé o servei? Serveixen per demostrar l’èxit social o professional d’algú o d’alguns? Són un requisit per poder triomfar a la vida?

Per a qui en té molts, el diner és font només de riquesa, benestar i luxe? O també es font de problemes i de discussions?  I per a qui no ne té, ¿com s’encara al vida en una societat capitalista sense diners, o amb menys diners que la mitjana?


Entrevista:
  • Joan Ramon Rovira, Cap d'Estudis econòmics de la Cambra de Comerç de Barcelona

Tertúlia:

  • Jordi Goula.  economista i periodista econòmic de La Vanguardia.
  • Juana Martín. Cap dels Dept. de Ciutat Vella-Poble Sec i Migració i Codesenvolupament de Càritas Diocesana de Barcelona. 
  • Lourdes Ribes. Consultora d'empreses i Presidenta de l’Asociació de Dones emprenedores.


    I els espais habituals  5 cèntims de valors, una reflexió amb Esteve Pujol, i 5 cèntims de xarxa, una selecció de webs sobre el tema que tractarem, a càrrec de Claudi Cervelló.  

    Direcció i presentació: Carla Gràcia.