Publicat el 21 de gener de 2010

Hi ha aliments per a tothom?

Títol:   “Hi ha aliments per a tothom?”

Data:   25 de gener de 2010
Escoltar el programa

Contingut:   La població creix, aparentment al mateix ritme que les diferències socials tant entre països com dins dels mateixos països. Si bé ara per ara la igualtat social és un objectiu que es veu quasi inaccessible, ens plantegem un aspecte encara més urgent i al que, en un futur, hauríem de trobar solució: hi ha aliments per a tothom?

Els transgènics, l'augment de la producció agrària i ramadera mitjançant mètodes no sempre ortodoxos, el comerç just i d'altres possibles vies de treball es tractaran al proper dilluns 25 de gener al programa 5 Cèntims a Radio Estel.


Entrevista:
  • Eduard Arruga, economista. Secretari de la Societat Catalana d'economia i ex directiu de Nestle. Forma part del comité assessor de le UE sobre temes agroalimentaris.

Tertúlia:

  • Pere Costa, Doctor Veterinari.Ex degà del Col.legi de veterinaris. Assessor d'empreses en temes d'alimentació animal.  
  • Núria Gispert Feliu. Ex directora de Caritas. Ex regidora de Ciutat Vella.
  • Jordi Sala. Economista i historiador. Membre de la Junta directiva del Cees i Vicepresident de l'Associació catalana de Periodistes agraris.
Iniciativa amb valors:
  • Miquel Pongiluppi ens explicarà el Banc dels Aliments.

I els espais habituals  5 cèntims de valors, una reflexió amb Esteve Pujol, i 5 cèntims de xarxa, una selecció de webs sobre el tema que tractarem, a càrrec de Claudi Cervelló.


Enllaços relacionats:


Direcció i presentació: Carla Gràcia Mercadé.

Dins del CEES, aquest programa ha estat produït per Jordi Sala, Director de l'Àrea de Medi Ambient i Agricultura, i coordinat per Ignasi Farreres, president del CEES.